19:00

IFK Björkö

Referat: Stenkullen GoIK - IFK Björkö

Stenkullen GoIK - IFK Björkö (3-0)
Björkös mål gjordes av: Detta var första seriematchen som vi inte gjorde några mål sedan 28/4-2007, när vi förlorade mot Ytterby, även då med 3-0.
-
Stenkullen var ett bättre lag denna dag och det verkade som man hade mönstrat det bästa man kunde få fram ur sin trupp, för det var till stora delar ett annat lag än vad vi mötte senast.
Stenkullen startade klart bäst och pressade på rejält i den hårda vinden, de första 15 minuterna kom vi knappt över vår egen planhalva och det var just i den 14min som Stenkullen gjorde 1-0 på ett hårt långskott som gick över Tobias i målet., men sedan började vi vårda bollen och passningsspelet överglänste Stenkullens passningsspel stundtals, men vi hade inte så många giftiga lägen. Nja vissa bra lägen hade vi allt i den första halvleken, med inspel från både vänsterkanten och högerkanten och med lite tur kunde vi allt gjort något mål. 1-0 stod sig halvleken ut och spelet såg lite bättre ut efter att vi rett ut stormen de första 15-20 minuterna.
-
I andra halvlek rivstartade Stenkullen igen med snabbt spel och det tog några minuter innan vi var med i matchen igen, men i den 6min rullar vi bollen fint emellan oss och Erik spelar in bollen till Järvi som fri med målvakten ändå inte lyckas sätta dit den (Stenkullens målvakt var mycket duktig)
Spelet vänder och nästan i anfallet efter gör Stenkullen 2-0 (8min), olyckligt det kunde lika gärna stått 1-1 även om detta kanske inte vore helt rättvist.
Nu kommer några fina spelsekvenser 11min friläge för Järvi igen och 12min inspel från våran 95:a Adde som spelade från start denna dag och skötte sig utmärkt, passning till Järvi som ännu en gång missar mål.
Det märktes att Järvi var en smula otränad denna dag, annars jobbade och slet han så gott han kunde.
3-0 (23min) och Stenkullen punkterar matchen.
-
Summering: Stenkullen var ett bättre lag än oss och vann rättvist, men all heder killar till att ni hela tiden försökte spela snygg fotboll och vi trillade boll och rörde oss bra i större delen av matchen. Sedan kanske vi var lite tunna framåt denna dag och startelvan såg inte riktigt ut som den brukar göra, med lite ovana positioner på vissa av spelarna.
Dagens utmärkelser:
Matchens lirare: Marcus Wiseman som idag spelade mittenmitt och gjorde det med glans
Matchens mål: Vi gjorde ju inget, men Järvi var nära några gånger.
Matchens assistkung/passningskung: Inga målassist men stundtals snyggt passningsspel mellan lagdelarna och vi utnämner Erik till matchens passningskung.
Matchens överraskning: Julius Lindblom som inte tränat eller spelat match sedan 5 maj och sedan efter detta bröt han nyckelbenet och har varit borta sedan dess, but now he´s back.
Matchens stabilaste: Emil Mattsson spelade hårt och rejält i backlinjen, trots ovan position.
Matchens sämsta: När domaren blåste frispark till Nils trots att han kom igenom och var på väg att ladda ett skott mot mål (du höll ju på att förlora bollen sa domaren till Nils).
-
Nu tar vi semester fram till Gothia Cup äventyret och vi samlas för ett första träningspass
FRE 11/7 klockan 17:15 och sedan LÖR 12/7 klockan 11:00
Ha en god sommar fram till dess och kör gärna mycket spontanfotboll fram till dess.